понеділок, 4 грудня 2023 р.

 Рада адвокатів Житомирської області повідомляє, що з 1 грудня по 31 грудня 2023 р., розпочинається подання заяв адвокатами, які мають підстави для звільнення, зменшення або відтермінування сплати щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування, відповідно до Положення про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування, затвердженого рішенням РАУ від 03.02.2017 № 4 (із подальшими змінами).

Згідно із п.2.10 цього Положення, умовою звільнення, зменшення або відтермінування сплати щорічного внеску є фінансова неспроможність адвоката, з урахуванням фінансового/матеріального стану, а також інші фактичні обставини.

Пільги передбачені для чотирьох категорій адвокатів:

1.    особи з інвалідністю I та II групи;

2.    особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій (в тому числі особи, які брали участь у бойових діях на територіях інших держав);

3.    особи, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС I та II категорій;

4.    особи, які змушені залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації та набули відповідний статус.

Зважаючи на розподіл сплати внеску, встановлений п.2.2 Положення, заяви подаються до:

·        Ради адвокатів Житомирської області - щодо 70% щорічного внеску;

·        Ради адвокатів України/Національної асоціації адвокатів України - щодо 30% щорічного внеску.

До заяви (в разі подання електронною поштою, заява має бути підписана електронним цифровим підписом) слід додати документи, що підтверджують відповідний статус та матеріальне становище заявника.

Заяви про звільнення, зменшення або відтермінування сплати щорічного внеску на забезпечення адвокатського самоврядування будуть розглянуті Радою адвокатів Житомирської області, Радою адвокатів України/Національною асоціацією адвокатів України протягом січня 2024 року.

Рішення про звільнення, зменшення або відтермінування сплати приймається за наявності матеріальної спроможності органу адвокатського самоврядування, якщо надання таких пільг не створюватиме перешкод у забезпеченні його нормальної діяльності відповідно до кошторису/напрямів використання коштів на поточний рік.

Перевага надається особам з інвалідністю I та II групи. Іншим - виходячи з більш важкого матеріального становища особи в кожному конкретному випадку.

Рада адвокатів регіону, Рада адвокатів України/Національна асоціація адвокатів України можуть витребувати додаткові відомості щодо набуття відповідного статусу та матеріального становища заявника.

Розстрочка сплати внеску

Також радою адвокатів регіону може бути надана адвокату розстрочка сплати щорічного внеску, за умови внесення його рівними частками у першій декаді кожного кварталу поточного року.

Рішення щодо надання розстрочки сплати щорічного внеску приймається радою адвокатів регіону, за заявою адвоката, поданою в термін з 01 грудня до 31 грудня поточного року, за умови обґрунтованої і документально підтвердженої матеріальної неспроможності сплатити щорічний внесок одним платежем.

Нагадуємо, сплата щорічного внеску на реалізацію повноважень органів адвокатського самоврядування, відповідно до рішень з’їзду адвокатів України, Ради адвокатів України, актів НААУ є професійним обов’язком кожного адвоката. Адвокати сплачують щорічні внески до 31 січня поточного року.

 

З повагою,

Голова Ради адвокатів

Житомирської області                            Валерій ПРОКОПЧУК

Поділися новиною!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Designed By T